Voor mijn project had ik al vrij snel het idee om rond muziek te werken. Zelf ben ik een enorme muziek fanaat maar ook gepassioneerde muzikant dus dacht ik als ik iets rond muziek maak, zal ik altijd wel doorzettingsvermogen hebben. Na een tijdje nadenken kwam ik op het idee om een laser piano te maken. Het ziet er niet alleen mooi uit maar het is ook tof. Het is iets verfrissend wat nog niet echt gezien is. Hier is een link naar mijn instructable: https://www.instructables.com/id/Pi-aser-a-Laser-Piano/

 

Sterk begonnen half gewonnen

Ik begon vol overtuigen en moed aan mijn project en probeerde dit de ganse lijn door te trekken. Al snel had ik door dat de opdracht moeilijker ging zijn dan ik het voor ogen had, zo moest ik direct een prototype van mijn constructie in karton maken omdat het anders niet mogelijk was om mijn lasers op mijn ldr`s te schijnen. Met wat knutselwerk is dit uiteindelijk tot een goed prototype gekomen en kon ik volop programmeren.

 

Programmeren en avanceren

Het programmeren ging wat moeizamer dan de constructie opzetten. Ik kwam veel niet voorziene problemen tegen maar die zijn al bij al redlijk snel opgelost geweest en soms kon ik niet anders dan een leerkracht inschakelen om het op te lossen. Eens de grote problemen opgelost waren had ik vrij snel een basis versie van mijn project. Dan was het tijd om te finetunen wat een pak lastiger was dan verwacht zo had ik redelijk wat problemen met het detecteren van mijn handen boven mijn lasers. Er zat altijd een kleine delay op die ik maar niet opgelost kreeg na een tijdje aan mijn website te werken had ik een andere methode in mijn hoofd die perfect werkte toen ik ze programmeerde.

Murphy

Mijn beste vriend Murphy ben ik wel een aantal keren tegengekomen tijdens het maken van dit project. Zo had ik het probleem 1 week voor we ons project moesten presenteren dat mijn RFID reader niet meer werkte, een groot geluk dat één van mijn klasgenoten zijn RFID niet gebruikte waardoor ik zijn RFID gebruikt heb. Toen ik de code van mijn ldr`s inlas werkte mijn site niet meer en heb ik heel wat aanpassingen mogen doen. Uiteindelijk heb ik de strijd tegen Murphy gelukkig gewonnen.

 

Een tof terugdenken of niet?

Ik vind van mijn eigen dat ik trots mag zijn op wat ik als project heb kunnen maken en dat het uiteindelijk was zoals ik het in mijn hoofd had. Ik heb wel hier en daar wat aanpassingen moeten maken door tijdsnood maar dit gaf geen groot effect op het eindresultaat. Als ik ergens redelijk lang op vast zat boekte ik een consult in bij docenten die verantwoordelijk waren voor dat deel die gaven dan nog wat tips en deze volgde ik mooi op.

Had ik dit beter kunnen aanpakken?

Ik denk dat ik alles redelijk goed heb aangepakt ik was altijd een klein beetje voor op schema zodat ik niet in tijdsnood zou komen en naar het einde toe alles een beetje rustiger aan kon pakken. Ik had op voorhand wel al mijn RFID eens kunnen schakelen en testen want hier heb ik toch wel eventjes op vast gezeten. Voor de rest vond ik mijn aanpak wel geslaagd en leer ik er vooral uit dat ik meer op voorhand moet testen om eventuele problemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *